Jste milovníky kávy? Určitě si pak dobře vybíráte, jakou kávu budete pít. Kávy existuje spoustu druhů a někdo dává přednost výhradně organické kávě. Organická káva, nebo také bio káva, nebo organic káva, se vyznačuje tím, že se vyrábí bez přídavku chemických látek a během pěstování kávových zrn se nepoužívají pesticidy a herbicidy. Káva musí splňovat spoustu požadavků, aby mohla být uznávána jako bio nebo organická. Mezi tyto požadavky patří například to, že se kávová zrna pěstují na půdě, která minimálně 3 roky před začátkem pěstování nebyla vystavena syntetickým pesticidům nebo jiným látkám, které jsou podle bio standardů zakázané.
Káva by se měla pěstovat také na půd, kde se uplatňuje střídání plodin. Tato praxe spočívá v tom, že se na jedné půdě s obměnou pěstují různé plodiny. Praxe totiž ukázala, že pokud se rok, co rok na jedné půjde pěstuje stejná surovina, může to způsobit to, že ochudí půdu o důležité živiny, které předává plodinám. Při pěstování se používají organická hnojiva, která snižují erozi půdy a zvyšují úrodnost. Farmáři, kteří těmito hnojivy hnojí půdu, vrací tedy do země důležité živiny, o které je připravují plodiny, které na ní pěstují.
Organická káva je zdravější, plná minerálů a díky přírodnímu způsobu pěstování je vhodná i například pro jedince, kteří mají citlivější trávení. Pro ty je ale nejlepší organická káva, která je navíc bez kofeinu, který může trávicí systém taktéž nepříjemně dráždit. Způsob ekologického pěstování organické kávy je navíc šetrnější k životnímu prostředí a nezanechává takovou ekologickou stopu, jako způsob neorganického pěstování. Zakupte si organickou kávu, a budete možná překvapeni tím, jak velmi chutná je. Můžete žít v souznění s přírodou, a přitom si stále vychutnat věci, které máte rádi, jako je například šálek dobré, lahodné kávy.